четвртак, 7. новембар 2013.

Pastrmka sa bademom

























Trout & Almonds. English translation is at the bottom of this page. 

Potrebno:

  • jedna veća pastrmka po osobi (Samo sam ih rasekao uzduž.)
  • krupno samleveni bademi (Ubacite u neki "secko" i samo 3 sekunde: zzzz...zzzz...zz... Trebaće vam recimo dve kašike po pastrmki.)
  • brašno (Recimo kašika po pastrmki.)
  • so, biber i ulje za prženje


Vreme pripreme: 10-ak minuta po ribi.
Težina: lako.

Pastrmke rasečemo uzduž, posolimo i pobiberimo. Uvaljamo u smešu od brašna i badema. Pržimo u vrelom ulju, da obe strane porumene. Izvadimo i ocedimo na papirnom ubrusu.

Brokoli je ubačen na par minuta u vrelu vodu. Šerpu nisam poklapao. Zatim sam ga ubacio u hladnu vodu.Čuo sam da tako zadržava svežinu i boju. Dobro sam čuo. Takođe sam čuo da će promeniti boju ako se predugo kuva poklopljen. Posle par minuta u hladnoj vodi ocedio sam brokoli i začinio ga limunovim sokom i maslinovim uljem.

Šaka grubo nasečenih badema odozgo kao dekoracija. Da se ja pitam, odozgo bi došla i kašičica bagremovog meda. Pola kašičice, samo malo, onako nehajno poprskano preko ribe i badema. Fin kontrast, ali ne vole svi slatko & slano. Da ne pominjem da nisam ni imao med.



Trout & Almonds:
  • one trout per person (I've simply cut them lengthwise.)
  • roughly grounded almonds, say two tablespoons per trout 
  • flour, say spoon per trout
  • salt, pepper and oil for frying

Preparation time: 10 minutes per fish.
Weight: easy.

Cut open along the trout, season with salt and pepper. Roll them in a mixture of flour and almonds. Fry in hot oil until golden brown on both sides. Take out and drain on paper towels.


A handful of roughly chopped almonds  or decoration. Perhaps a scoop of acacia honey over the fish and almonds. Half a teaspoon, just a little, just casually sprinkled over fish and almonds. Nice contrast, but not everyone likes the sweet & salty. Not to mention that I did not have honey.

Нема коментара:

Постави коментар