недеља, 10. фебруар 2013.

Svinjski vrat & slatki krompir


























Jedan jednostavan ručak. Za četiri osobe:

  • četiri lepe svinjske  kremenadle, od vrata
  • 500 grama krompira
  • 500 grama slatkog krompira - batat
  • malo rukole
  • jedan limun
  • maslinovo ulje
  • gotova smesa začina za svinjetinu sa kesom za pečenje u rerni


Vreme pripreme: 1 sat.
Težina: lako.

Krompir i slatki krompir oljuštimo i naseckamo na kockice.










Kockice krompira i kremenadle ubacimo u kesu. Dodamo začin i lepo izmešamo, da začin dobro obloži sve sastojke. Dodamo i koju kap maslinovog ulja. Zavežemo kesu, stavimo je u tepsiju i pečemo u rerni na 200 stepeni C, oko sat vremena. Kesa se može odozgo nožem izbušiti na 2-3 mesta. 





Rukolu začinimo limunovim sokom, maslinovim uljem i narendanom korom od limuna. Poslužimo uz meso.

Ovo definitivno nije u kategoriji najoriginalnijih recepata. Ali je bar jednostavan i ukusan. 

Sutra kupujem novo osvetljenje za svoje fotografije. Neće više biti ovog svetlucanja i presijavanja.