Za dve osobe:
- dvesta grama tofu sira (neseckan na kockice oko 1ccm)
- jedna šargarepa (naseckana na štapiće)
- komadić koena celara (naseckan na štapiće)
- prazilluk naseckan koso na kolutove debljine oko 4-5 mm (desetak kolutova)
- dve kašike ulja od kikirikija
- rezanci od pirinča
- šaka indijskih oraha
- kašika soja sosa
- kašika čili sosa
- kašičica smeđeg šećera
- kašičica pirinčanog sirćeta
- šoljica vode sa pola kašičice gustina
Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.
Rezance od pirinča skuvate (treba
im oko 5 minuta) i procedite. Indijski orah 2-3 minuta pecite na suvom tiganju.
U dobro zagrejan vok sipate ulje od kikirikja. Na ulju kratko pržite povrće i
kockice tofu sira (5-6 minuta). Prelijete smešom od soja sosa, čili sosa,
šećera, sirćeta, vode i gustina. Pustite da vri 2-3 minuta. Servirate preko
rezanaca od pirinča. Dodajte indijski orah.
Fantastična kombnacija sa Tofu!
ОдговориИзбришиNe znam koje pirinčane rezance koristiš, malo me je začudilo 5 minuta kuvanja, ovde kad ih potopim u vruću vodu već su skuvani.Inače tofu volim, možda sledeci put napišeš koju vrstu tofu koristiš u receptu.
ОдговориИзбриши