среда, 24. октобар 2012.

Instant kineska supa




























Za 4 osobe:

  • dve kocke za supu (Ove sam dobio sa Tajlanda. Dve idu na 800-1000 ml vode. Ukus je ljuto-kiseo. Pork flavor.  Ali ovde hoću nešto drugo da napišem. Kineske instant supe. Možete ih kupiti u Merkatoru, Veru i u Bloku 70. U pakovanju imate rezance, kesicu sa sušenim povrćem i keseicu sa začinom poput kocke za supu. Supa se sprema na isti način kao ova moja. Jedno pakovanje je dovoljno za dve osobe)
  • oko 300 - 400 grama svinjetine od buta (ili pilećeg belog, ako kupite supu sa ukusom piletine; ili škampa, mislim da sam probao i taj ukus)
  • kineski rezanci od pirinča (Tanki. Ako kupite pomenute supe, rezanci dolaze u pakovanju)
  • malo povrća (Zelena paprika, prazilik, crvena ljuta papričica i sl. Može se kratko propržiti ili blanširati ili najbolje koristiti sveže, odozgo kao dekoracija)
  • ovo odozgo je pirinač - pečen pa samleven, u teglici (I to sam dobio. Nije obavezno.)


Vreme pripreme: 20-ak minuta (dok propržite meso i voda ne provri)
Težina: lako.

Kratko propržite svinjetinu iseckanu na kockice. U tanjir za serviranje stavite rezance, pa preko njih meso. U vreloj vodi rastvorite kockice za supu (ili istresete kesice sa povrćem i začinom za supu). Recimo 400 ml vode za dve ososbe. Prelijete meso i rezance. Sačekate 5-6 minuta da rezanci nabubre i upiju recimo tri četvrtine vode. Ukrasite svežim povrćem. 

Možete rezance, pre stavljanja u tanjir, prethodno 2-3 minuta kuvati, u vodi u koju ćete kad izvadite rezance staviti začine. Ovako ćete obezbediti malo bolju termičku obradu rezanaca. Shvatićete šta hoću da kažem kad vidite radnju u Bloku 70. 'Ajde da kažemo da ne deluje baš čisto.


Probajte i ovako. Umesto mesa kratko propržite šargarepu, papriku, šampinjone. Koristite instant supu od povrća. Ukrasite svežim listom korijandera.

Probajte i instant supu u plastičnoj čaši. Samo otvorite, nalijete vrelu vodu. Sačekate par minuta. 

Ako stavite više rezanaca a manje vode, tako da rezanci upiju svu tečnost, dobićete instant kineske rice noodles.