недеља, 21. децембар 2014.

Čips od šargarepe i čičoke



























Potrebno:

  • dve šargarepe
  • 5-6 korena čičoke
  • čen belog luka
  • jedna ljuta papričica
  • prstohvat majčine dušice
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike maslinovog ulja


Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: srednje teško.

Oljuštite šargarepu i čičoku. Nasecite ih koso na tanke listiće (koristite neki "secko"). U avanu izlupajte čen belog luka, ljutu papričicu, majčinu dušicu, dodajte maslinovo ulje. Dobro promešajte. Ostavite 10-ak minuta. Ulje sada procedite. Proceđenim uljem začinite šargarepu i čičoku. Poređajte listiće u tepsiji, na papiru za pečenje; u jednom redu. Posolite i pobiberite. Ubacite u rernu na 150 stepeni C. Dobro je uključiti i ventilator. Pecite dok ne porumeni. Sada otvorite vrata od rerne do pola i ostavite čips da se suši 20-ak minuta.