понедељак, 3. март 2014.

Pileća srca sa jabukom


























Za 4 osobe:
  • kilogram pilećih srca (Ustvari srca i džigerice. Ovde je bilo malo više srca inače bi recept mogao da bude i pileća džigerica sa jabukom.)
  • glavica crnog luka 
  • jedna jabuka
  • oko 100 grama dimljene slanine
  • kašika ulja
  • dve kašike Worchestreshire sosa
  • so i biber

Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: lako.


Srca rasecite uzduž i lepo očistite komore od krvi. Uklonite i one krvne sudove sa baze. Da dobijete lepe čiste polovine. Očistite i naseckajte džigericu. Na krupnije komade. Slaninu naseckajte na trakice ili kocke. Luk krupnije. jabuku na listiće.


Na malo ulja ispržite slaninu. Da bude reš. koristite najbolje teflonski tiganj. Slaninu izvadite iz tiganja i ostavite po strani. Dodaćete je na kraju.


U masti od slanine kratko pržite crni luk. Dodajte srca, džigericu i jabuku. Poprskajte sa malo Worchestershire sosa. Pržite na tišoj vatri, uz povremeno oprezno mešanje 15, 25 ili 35 minuta. Ja volim da džigerica u sredini ostane crvenkasta. Za dobro pečenu trebaće vam 35 minuta.


Za prilog: polovina svežeg avokada, 150ml grčkog jogurta, so, biber, sitno seckana zelena ljta papričica i sitno seckan čen belog luka. Par minuta u blenderu. Inače sve isto, bez ljute papričice i belog luka - sjajan obrok za 11-o mesečnog dečaka.