субота, 24. јануар 2015.

Huevos rancheros


























Meksički doručak. Po osobi:

  • jedna tortilja
  • 4-5 kašika salse
  • polovina manjeg avokada
  • dva jaja
  • jedna ljuta papričica 
  • kašičica sitno seckanog peršuna


Vreme pripreme: oko 40 minuta.
Težina: lako.

Jaja ispržite "na oko". Tortilje dobro zagrejete na tiganju sa par kapi maslinovog ulja. Svaku tortilju premažete salsom. Odozgo stavite jaja i kriške avokada. Preko svega malo peršuna i crvene ljute papričice.

Salsa:

  • jedna crvena paprika
  • jedna zelena paprika
  • glavica crvenog luka
  • dva čena belog luka
  • šaka svežeg peršuna
  • tri-četiri ljute papričice (ispečene, oljuštene, bez semenki)
  • dve kašike maslinovog ulja
  • dve kašike soka od limete
  • polovina paradajza (izvadite deo sa semenkama)
  • so i biber po ukusu
  • kašičica čilija u prahu

Sve sastojke ili jako sitno naseckate pa izmešate ili sve sjedinite u blenderu.