Meksički doručak. Po osobi:
- jedna tortilja
- 4-5 kašika salse
- polovina manjeg avokada
- dva jaja
- jedna ljuta papričica
- kašičica sitno seckanog peršuna
Vreme pripreme: oko 40 minuta.
Težina: lako.
Jaja ispržite "na oko". Tortilje dobro zagrejete na tiganju sa par kapi maslinovog ulja. Svaku tortilju premažete salsom. Odozgo stavite jaja i kriške avokada. Preko svega malo peršuna i crvene ljute papričice.
Salsa:
- jedna crvena paprika
- jedna zelena paprika
- glavica crvenog luka
- dva čena belog luka
- šaka svežeg peršuna
- tri-četiri ljute papričice (ispečene, oljuštene, bez semenki)
- dve kašike maslinovog ulja
- dve kašike soka od limete
- polovina paradajza (izvadite deo sa semenkama)
- so i biber po ukusu
- kašičica čilija u prahu
Sve sastojke ili jako sitno naseckate pa izmešate ili sve sjedinite u blenderu.
Нема коментара:
Постави коментар