Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

субота, 14. јул 2012.

Pica margarita























Za testo, za dve osobe, pogledajte picu sa sardinama i inćunima. Mala napomena: Isto testo sam spremao za vegetarijansku picu i margaritu, samo što je ovo drugo stajalo 24h u frižideru. Idealno je.


Za na picu:

  • mocarela 125g
  • jedan paradajz, seckan na kockice
  • 6-7 listova bosiljka
  • so i biber
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • dve kašike paradajz-pirea, ili kečapa


Vreme pripreme: 15-ak minuta, ne računajući testo.

Težina: lako, ne računajući testo.



Testo razviti u krug. Staviti na tepsiju na koju ste prethodno naneli malo brašna. Premazati testo paradajz-pireom. Staviti paradajz i mocarelu. Salt & Papper. Poprskati sa malo maslinovog ulja i peći 10-15 minuta na 275 stepeni C. Po završetku pečenja dodati svež bosiljak.