Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

четвртак, 04. јул 2013.

Vrganji & sir sa tartufima


























Za dve osobe:

  • 3-4 veća vrganja (Ja ovde imam tri veća i jedan mali.)
  • jedan manji paradajz (Isečem ga na veće komade, uklonim deo sa semenkama a ostatak iseckam na kockice.)
  • po dva lista zelenog i crvenog bosiljka
  • malo kačkavalja (Ja sam koristio jedan sa tartufima, čini mi se sjajna kombinacija.)
  • 20-ak grama maslaca
  • so i biber (Koristio sam sveže samleveni zeleni biber.)
  • malo maslinovog ulja


Vreme pripreme: 30-ak minuta.
Težina: lako.




Jednostavan recept. Samo treba naći ovako lepe pečurke. Odovih većih sam odvojio "nogu" od "šešira", a manji sam samo rasekao uzduž i malo ga nožem izdubio. Ove donje delove sam naseckao na kockice i izmešao sa kockicama paradajza i naseckanim bosiljkom. 




Šešire okrenem naopačke i stavim ih u tepsiju koju sam premazao sa malo maslaca. Stavim mao maslaca i u njih. Dodam  pomenutu mešavinu kockica paradajza, donjeg dela pečurki i bosiljka. So i biber. A odozgo malo sira. Ostalo mi je malo ovog sa tartufima pa sam ga iskoristio. Čini se kao dobra kombinacija. Sada ide u rernu na 200 stepeni C. Desetak minuta. 



Porcini mushrooms & Troffles cheese

Serves for two:


  • 3-4 porcini mushrooms (I have here three larger and one small.)
  • one small tomato (cut it into chunks, remove some of the seeds and chop the rest into small cubes.)
  • two leaves of green and two of red basil
  • a bit of cheese (I used one with truffles, I think it's a great combination.)
  • about 20 grams of butter
  • salt and pepper (I used freshly ground green pepper.)
  • some olive oil



Preparation time: 30 minutes.
Weight: easy.

A simple recipe. We just need to find such beautiful mushrooms. I remove "legs" of the "hat" on bigger mushrooms, and the small one I just cut lengthwise and carved  little with a knife. These "leg" parts I  dice and mix with diced tomatoes and chopped basil.

Hats turn upside down, put  in a baking pan which is smeared with a little butter. Put some butter on them. Add combination of dice tomatoes, mushrooms "legs" and chopped basil. Salt & pepper. Some cheese.  Now, into the oven at 200 degrees C. Ten minutes.