Za dve osobe:
- 3-4 veća vrganja (Ja ovde imam tri veća i jedan mali.)
- jedan manji paradajz (Isečem ga na veće komade, uklonim deo sa semenkama a ostatak iseckam na kockice.)
- po dva lista zelenog i crvenog bosiljka
- malo kačkavalja (Ja sam koristio jedan sa tartufima, čini mi se sjajna kombinacija.)
- 20-ak grama maslaca
- so i biber (Koristio sam sveže samleveni zeleni biber.)
- malo maslinovog ulja
Vreme pripreme: 30-ak minuta.
Težina: lako.
Jednostavan recept. Samo treba naći ovako lepe pečurke. Odovih većih sam odvojio "nogu" od "šešira", a manji sam samo rasekao uzduž i malo ga nožem izdubio. Ove donje delove sam naseckao na kockice i izmešao sa kockicama paradajza i naseckanim bosiljkom.
Šešire okrenem naopačke i stavim ih u tepsiju koju sam premazao sa malo maslaca. Stavim mao maslaca i u njih. Dodam pomenutu mešavinu kockica paradajza, donjeg dela pečurki i bosiljka. So i biber. A odozgo malo sira. Ostalo mi je malo ovog sa tartufima pa sam ga iskoristio. Čini se kao dobra kombinacija. Sada ide u rernu na 200 stepeni C. Desetak minuta.
Porcini mushrooms & Troffles cheese
Serves for two:
- 3-4 porcini mushrooms (I have here three larger and one small.)
- one small tomato (cut it into chunks, remove some of the seeds and chop the rest into small cubes.)
- two leaves of green and two of red basil
- a bit of cheese (I used one with truffles, I think it's a great combination.)
- about 20 grams of butter
- salt and pepper (I used freshly ground green pepper.)
- some olive oil
Preparation time: 30 minutes.
Weight: easy.
A simple recipe. We just need to find such beautiful mushrooms. I remove "legs" of the "hat" on bigger mushrooms, and the small one I just cut lengthwise and carved little with a knife. These "leg" parts I dice and mix with diced tomatoes and chopped basil.
Hats turn upside down, put in a baking pan which is smeared with a little butter. Put some butter on them. Add combination of dice tomatoes, mushrooms "legs" and chopped basil. Salt & pepper. Some cheese. Now, into the oven at 200 degrees C. Ten minutes.
Ovo je predobro...
ОдговориИзбришиOdlicno izgleda sve zajedno.
ОдговориИзбришиHvala, ove su sa Vlasine. Bar neka korist od ovolike kiše...
ОдговориИзбриши