среда, 1. април 2015.

Tofu chow main



























Za dve osobe:
  • 200 grama kineskih rezanaca (chow main) – kuvati ih oko 5 minuta pa procediti
  • 100 gama tofu sira naseckanog na kockice (oko 1ccm)
  • dve kašike ulja od kikirikija
  • manja šargarepa naseckana na duže prutiće
  • komadić korena celera naseckan na prutiće
  • stapić mladog belog luka naseckan koso na kolutiće – desetak kolutića
  • pazilik naseckan koso na kolutove – desetak kolutova
  • polovina glavice cvenog luka – sitno naseckan
  • bamija – dve manje nasekane koso
  • kašika svetlog soja sos
  • kašičica fiš sosa
  • kašičica (ili pola) čili praha
  • kašičica smeđeg šećera
  • šoljica vode sa pola kašičice gustina


Vreme pipreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.


U dorbo zagejanom voku na ulju od kikirikija propžite cveni luk. Dodajte kockice tofu sira. Pžite 3-4 minuta pa dodajte povrće. Pžite sve još 3-4 minuta, zatim ubacite i rezance. Još 3-4 minuta prženja pa dodajte smešu vode, gustina, soja sosa, fiš sosa, čilija i smeđeg šećera. Neka vri jedan minut. Dobro promešate da povće i rezanci sa svih stana budu prekiveni sosom.

Нема коментара:

Постави коментар