недеља, 8. април 2012.

Skuša


























Po osobi:

  • dve manje ili jedna veća skuša
  • jedan paradajz
  • pola glavice crnog luka
  • 1-2 čena belog luka
  • kašika svežeg, sitno naseckanog peršuna
  • prstohvat origana
  • so i biber po ukusu
  • dve kašike soka od limuna
  • 3-4 kašike maslinovog ulja


Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: zahtevno (zbog roštilja, može da bude dosta jednostavnije ako se ispeku na teflonskom gril tiganju)

Izmešati: sitno seckan crni luk i dva čena belog luka, naseckan svež peršun, na kockice naseckan paradajz (prethodno ukloniti deo sa semenkama); dodati origano, so, biber i sok od limuna. Dobijenom smesom napuniti prethodno posoljene, pobiberene i dobro nauljane  skuše (maslinovo ulje). Peći ih na roštilju (rešetka dobro zagrejana pa podignuta malo dalje od žara; na slabijoj vatri, najbolje sa samo jednim okretanjem). U toku pečenja povremeno ih poprskati belim vinom (možete koristiti grančicu ruzmarina koju umočite u vino pa poprskate ribu).

Za prilog spremiti krompir i blitvu, skuvane u slanoj vodi. Može se koristiti i ostatak nadeva od paradajza.

Mislim da špricer ne moram ni da pominjem.