Po osobi:
Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: zahtevno (zbog roštilja, može da bude dosta jednostavnije ako se ispeku na teflonskom gril tiganju)
- dve manje ili jedna veća skuša
- jedan paradajz
- pola glavice crnog luka
- 1-2 čena belog luka
- kašika svežeg, sitno naseckanog peršuna
- prstohvat origana
- so i biber po ukusu
- dve kašike soka od limuna
- 3-4 kašike maslinovog ulja
Vreme pripreme: oko 45 minuta.
Težina: zahtevno (zbog roštilja, može da bude dosta jednostavnije ako se ispeku na teflonskom gril tiganju)
Izmešati: sitno seckan crni luk i dva čena belog luka, naseckan svež peršun, na kockice naseckan paradajz (prethodno ukloniti deo sa semenkama); dodati origano, so, biber i sok od limuna. Dobijenom smesom napuniti prethodno posoljene, pobiberene i dobro nauljane skuše (maslinovo ulje). Peći ih na roštilju (rešetka dobro zagrejana pa podignuta malo dalje od žara; na slabijoj vatri, najbolje sa samo jednim okretanjem). U toku pečenja povremeno ih poprskati belim vinom (možete koristiti grančicu ruzmarina koju umočite u vino pa poprskate ribu).
Za prilog spremiti krompir i blitvu, skuvane u slanoj vodi. Može se koristiti i ostatak nadeva od paradajza.
Mislim da špricer ne moram ni da pominjem.
Нема коментара:
Постави коментар