недеља, 5. август 2012.

Haringa






























Potrebno:

  • haringa, 1 kg
  • so (po ukusu, bolje više...)


Preliv:

  • dve kašike sitno seckane sveže nane
  • dve kašike sitno seckanog peršuna
  • sok od jednog limuna
  • jedan čen belog luka, sitno seckan
  • malo soli i bibera
  • 3-4 kašike maslinovog ulja


Vreme pripreme: oko 2 sata.
Težina: zahtevno.

Haringu sam spremao na isti način kao toplo dimljenu pastrmku, pa postupak neću opet da opisujem. Možda samo da napomenem da haringa ima više kostiju, ali je masnija i ukusnija. Takođe, ona je (kao i recimo skuša) izvor popularnih omega masnih kiselina. Imunitet, kardioprotekcija... Ateroskleroza... I tako to...

Preliv je mnogo dobar zbog sveže nane i limuna. Odličan kontrast malo težem ukusu haringe.

Ja sam pio pivo.