Potrebno:
- haringa, 1 kg
- so (po ukusu, bolje više...)
Preliv:
- dve kašike sitno seckane sveže nane
- dve kašike sitno seckanog peršuna
- sok od jednog limuna
- jedan čen belog luka, sitno seckan
- malo soli i bibera
- 3-4 kašike maslinovog ulja
Vreme pripreme: oko 2 sata.
Težina: zahtevno.
Haringu sam spremao na isti način kao toplo dimljenu pastrmku, pa postupak neću opet da opisujem. Možda samo da napomenem da haringa ima više kostiju, ali je masnija i ukusnija. Takođe, ona je (kao i recimo skuša) izvor popularnih omega masnih kiselina. Imunitet, kardioprotekcija... Ateroskleroza... I tako to...
Preliv je mnogo dobar zbog sveže nane i limuna. Odličan kontrast malo težem ukusu haringe.
Ja sam pio pivo.
Нема коментара:
Постави коментар