Potrebno:
- šaka svežeg bosiljka
- 3-4 čena belog luka
- 20 grama parmezana
- pinjoli, oko 50 grama (Ako se ne varam - seme mediteranskog bora, koje ne može da se nađe baš u svakom marketu, ranije sam imao, a sad koristim indijski orah. Peče se na suvom tiganju oko 5 minuta. Ako neko pored bosiljka, belog luka i parmezana može da napravi razliku između pinjola i indijskog oraha - svaka čast)
- 5-6 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Vreme pripreme: 10 minuta.
Težina: lako.
Sve sastojke, osim ulja, stavite u avan i dobro izgnječite. Može se koristiti i blender. Dodajte so i biber. Dodajte maslinovo ulje i lepo promešajte.
Dobro operite neku teglicu. Dezinfikujte je u vreloj vodi. Osušite. Stavite pesto, nalite pažljivo maslinovim uljem, da prekrije gornju površinu i spreči oksidaciju. Poklopite i stavite u frižider. Može da stoji bar nedelju dana.
Šta sa njim?
Videćemo.
Нема коментара:
Постави коментар