Potrebno:
- dve toplo dimljene haringe - očistiti od kostiju (meni su zaostale dve haringe, inače se pašteta može napraviti od bilo koje ribe od juče, ili od sardine iz konzerve)
- glavica crnog luka
- 200 grama majoneza (može onaj sa krastavcem ili tartar sos)
- sok od pola limuna
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- jedno ili dva tvrdo kuvana jaja (može i ne mora, ja sam zaboravio)
Vreme pripreme: 10-ak minuta.
Težina: lako.
U blender (secka, čop-čop, il šta već...) stavite luk. Zzz... Stavite ribu. Zzz... Stavite jaja. Zzz... Pomešajte sve sastojke i to je to. Poslužite na tostu. Odozgo: sveže samleven zeleni biber, malo sušenog peršuna, malo sveže samlevenog zelenog (jalapeno) čilija i nekoliko nehajno ispuštenih kapi maslinovog ulja.
Нема коментара:
Постави коментар