Potrebno:
- pakovanje šampinjona
- pesto, 2-3 kašike
- kajmak, 2-3 kašike
- maslac, 20-ak grama
- so i biber po ukusuu
- kašičica parmezana
- prstohvat sveže samlevenog zelenog bibera
Vreme pripreme: 20-ak minuta.
Težina: lako.
Šampinjone očistiti - oprati (neki kažu da ih ne treba prati), odvojiti drške. Šešire odozgo premazati maslacem, pa poređati u tepsiju (strana na kojoj je maslac - dole, a rupa - gore). Staviti malo maslaca i oko njih - za sos. Drške sitno iseckati, pomešati sa kajmakom. Dodati so i biber. Napuniti šešire. Dodati odozgo malo parmezana. Peći na 200 stepeni C, oko 15 minuta. Samo da omekšaju. Servirati u tanjir. Podliti sosom od maslaca iz tepsije. Staviti na svaku pečurku po malo pesta. Ukrasiti - začiniti zelenim biberom.
Нема коментара:
Постави коментар