уторак, 7. август 2012.

Šampinjoni & pesto



























Potrebno:

  • pakovanje šampinjona
  • pesto, 2-3 kašike
  • kajmak, 2-3 kašike
  • maslac, 20-ak grama
  • so i biber po ukusuu
  • kašičica parmezana
  • prstohvat sveže samlevenog zelenog bibera


Vreme pripreme: 20-ak minuta.
Težina: lako.

Šampinjone očistiti - oprati (neki kažu da ih ne treba prati), odvojiti drške. Šešire odozgo  premazati maslacem, pa poređati u tepsiju (strana na kojoj je maslac - dole, a rupa - gore). Staviti malo maslaca i oko njih - za sos. Drške sitno iseckati, pomešati sa kajmakom. Dodati so i biber. Napuniti šešire. Dodati odozgo malo parmezana. Peći na 200 stepeni C, oko 15 minuta. Samo da omekšaju. Servirati u tanjir. Podliti sosom od maslaca iz tepsije. Staviti na svaku pečurku po malo pesta. Ukrasiti - začiniti zelenim biberom.


Нема коментара:

Постави коментар