Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

уторак, 08. јануар 2013.

Salata sa tunjevinom




























Tuna salad. Ili je ovo sendvič sa tunjevinom?
Šta god, potrebno je:


  • konzerva tunjevine (Ako hoćete stvarno zdravu i ukusnu salatu,  uzmite konzervu tune na kojoj piše - komadi tune u salamuri. Najskuplju. Nikako onu u ulju. Nikako-nikako one sitne otpatke u moru ulja. To će vam dati mogućnost da sami začinite salatu devičanskim maslinovim uljem.)
  • konzerva ovog braon pasulja, poznatog kao - kidney bean, ustvri trebaće vam 3-4 kašike
  • 3-4 kisela krastavčića, naseckana na kockice
  • 6-7 zelenih maslina bez koštice, naseckanih na kolutove
  • jedan mladi crni luk, naseckan na kolutove; zeleni deo za dekoraciju
  • sok od pola limuna
  • 3-4 kašike devičanskog maslinovog ulja
  • sveže samleven zeleni biber
  • ja sam samleo i malo jalapeno čilija
  • prstohvat morske soli
  • dobro bi došao i kapar (Imao sam u frižideru ali sam zaboravio)



Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako. 

Nema šta posebno da se napiše, potrebno je samo sjediniti pomenute sastojke. U pogodnoj činiji, preko sveže zelene salate.










Servirati, recimo na velikom tanjiru, na dve kriške kukuruznog hleba. Dodati odozgo još malo mladog crnog luka, malo bibera, morske soli i koju kap maslinovog ulja. 

Svakako probajte i ovo. Zagrejte tortilje (ove koje sam kupio su kukuruzne i greju se 30-ak sekundi u mikrotalasnoj). Polovinu premažite gvakamole sosom. Ovaj koji sam koristio je prokleto ljut. Onda dodajte salatu, presavite i poslužite.






Tuna salad. Or, is this a tuna sandwich? Tuna on toast?
Whatever, you’ll need:

  • can of tuna 
  • can of kidney beans, you'll need 3-4 tablespoons
  • 3-4 pickles, chopped into cubes
  • 6-7 pitted green olives, roughly chopped
  • one green onion, chopped into slices
  • 2-3 tablespoons of lemon juice
  • 3-4 tablespoons virgin olive oil
  • freshly ground green pepper
  • freshly ground jalapeno chili
  • pinch of sea salt



Preparation time: 15 minutes.
Weight: easy.


There is nothing special to write, you just combine the ingredients.

Serve it over a corn bread.

Serve it with guacamole sauce, on tortilla.