субота, 16. фебруар 2013.

Jednostavne šnicle iz rerne


























Evo jednog lakog ručka. Šnicle iz rerne sa šampinjonima, šunkom, belim vinom, pavlakom... Vrlo čest recept... Ništa originalno. Opet, jednostavno i ukusno. Za 4 osobe:

  • šnicle (4 ili 8 zavisno od veličine; svinjske ili teleće; recimo 800 grama)
  • 100-ak grama brašna
  • pola pakovanja šampinjona, naseckanih na listiće
  • 200 grama šunke (najbolje narezana na listiće, pa ih vi onda naseckate na kvadratiće; recimo da odgovaraju listićima šampinjona)
  • čaša kisele pavlaka + 50-ak ml neutralne pavlake
  • 100 ml belog vina
  • malo ulja
  • so, biber, biljni začin, možda malo timijana ili ruzmarina - sve to po ukusu


Vreme pripreme: oko 90 minuta.
Težina: lako.

Šnicle malo izlupate kuhinjskim čekićem, uvaljate ih u brašno i kratko propržite. Da porumene sa obe strane. Možda 15 minuta. Izvadite šnicle i poređate ih po dnu vatrostalne činije ili zemljane posude za pečenje u rerni. U istom tiganju u kojem ste pržili šnicle sada kratko propržite šampinjone i šunku. Možda 10 minuta. Dodate začine i belo vino. Neka krčka par minuta. Ovom smesom prelijete šnicle. Lepo sve rasporedite i najzad prelijete smešom kisele i neutralne pavlake. Pečete u rerni na 180 stepeni. Recimo 45 minuta. 

Za prilog: sveža rukola, dve kašike soka od pomorandže, maslinovo ulje i balsamiko sirće - jabukovo.