Evo jednog lakog ručka. Šnicle iz rerne sa šampinjonima, šunkom, belim vinom, pavlakom... Vrlo čest recept... Ništa originalno. Opet, jednostavno i ukusno. Za 4 osobe:
- šnicle (4 ili 8 zavisno od veličine; svinjske ili teleće; recimo 800 grama)
- 100-ak grama brašna
- pola pakovanja šampinjona, naseckanih na listiće
- 200 grama šunke (najbolje narezana na listiće, pa ih vi onda naseckate na kvadratiće; recimo da odgovaraju listićima šampinjona)
- čaša kisele pavlaka + 50-ak ml neutralne pavlake
- 100 ml belog vina
- malo ulja
- so, biber, biljni začin, možda malo timijana ili ruzmarina - sve to po ukusu
Vreme pripreme: oko 90 minuta.
Težina: lako.
Šnicle malo izlupate kuhinjskim čekićem, uvaljate ih u brašno i kratko propržite. Da porumene sa obe strane. Možda 15 minuta. Izvadite šnicle i poređate ih po dnu vatrostalne činije ili zemljane posude za pečenje u rerni. U istom tiganju u kojem ste pržili šnicle sada kratko propržite šampinjone i šunku. Možda 10 minuta. Dodate začine i belo vino. Neka krčka par minuta. Ovom smesom prelijete šnicle. Lepo sve rasporedite i najzad prelijete smešom kisele i neutralne pavlake. Pečete u rerni na 180 stepeni. Recimo 45 minuta.
Za prilog: sveža rukola, dve kašike soka od pomorandže, maslinovo ulje i balsamiko sirće - jabukovo.
Za prilog: sveža rukola, dve kašike soka od pomorandže, maslinovo ulje i balsamiko sirće - jabukovo.
Super šnicle, super ručak ! Ovo mi se jako sviđa i bilježim za jednu od slijedećih nedjelja kada ću pripremiti.Jednostavno je a tako dobro !
ОдговориИзбришиE, odlične su šnicle. To je tata pokupio recept iz nekih novina. Nije ništa originalno.
Избриши