среда, 27. март 2013.

Piletina sa kikirikijem 2


























Peanut Chicken. English translation at the  bottom of this page.

Mala improvizacija. Planirao sam kari od piletine, mlevenog kikirikija i kokosa. Naseckao sam piletinu na kockice i dodao joj sok od pola limuna i pola limete; malo sitno seckane zelene ljute papričice. Ostavio sam je da se marinira 1 sat. Onda sam se pomučio oko otvaranja kokosa samo da bih shvatio da se pokvario. Dakle, piletina bez kokosa, za dve osobe:

  • 350 grama pilećeg filea (Naseckan na kockice koje su 1 sat marinirane u soku od pola limuna, pola limete i sa malo ljute papričice.)
  • 3 kašike ulja od kikirikija
  • jedna crvena paprika - seckana na štapiće
  • jedna šargarepa - seckana na štapiće
  • čen belog luka - sitno seckan
  • dva mlada crna luka - zeleni deo seckan na komadiće oko 3cm
  • prstohvat samlevenog kima
  • prstohvat samlevenog korijandera
  • prstohvat bibera
  • po želji pola kašičice ljute aleve paprike
  • šaka kikirikija
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 kašika Vorčester sosa
  • 100 ml vode sa razmućenom punom kašičicom gustina


Vreme pripreme: 20 minuta.
Težina: lako.

Dobro zagrejte vok. Sipajte ulje. Ubacite piletinu i pržite je na jakoj vatri 6-7 minuta. Dodajte začine. Ubacite sve preostale sastojke. Pržite još 5 minuta. Dodajte soja sos i Vorčester. Dodajte kikiriki.  Pržite još 2 minuta. Sipajte vodu sa gustinom i isključite ringlu. Taman će da vri još par minuta da se napravi lep sos.


Peanut Chicken

Serves for two:

  • 350 grams of chicken fillet (Chopped into cubes, marinated 1 hour in the juice of half a lemon, half a lime and a bit of chopped hot peppers.)
  • 3 tablespoons peanut oil
  • one red paprika - chopped into sticks
  • one carrot - chopped into sticks
  • clove garlic - finely chopped
  • two spring onions - green part chopped into pieces about 3cm
  • pinch of minced caraway
  • pinch of minced coriander
  • pinch of pepper
  • handful of peanuts
  • 4 tablespoons soy sauce
  • 1 tablespoon Worcestershire sauce
  • 100 ml of water with a teaspoon full of cornstarch



Preparation time: 20 minutes.
Weight: easy.

Good heat the wok. Pour oil. Add chicken and cook on high heat 6-7 minutes. Add the spices. Add paprika, carrot, spring onion & garlic. Cook for another 5 minutes. Add the soy sauce and Worcestershire. Add peanuts. Cook for another 2 minutes. Pour in the water with cornstarch. Let it  boil for a few minutes to make a nice sauce.