Za 4 osobe:
- jedan francuski hleb
- oko 400g pilećeg filea
- 200 grama kačkavalja; narezanog na tanke listove
- jedno jaje
- malo brašna i prezle
- so i biber po ukusu
- čen belog luka
- začini (majčina dušica, ruzmarin, bosiljak...)
- tri kašike devičanskog maslinovog ulja
- dve kašike parmezana
Vreme pripreme: oko 1h.
Odsecite krajeve hleba. Ostatak isecite na tri dela i pažljivo dužim nožem uklunite sredinu. Odložite.
Piletinu isecite na parčiće (recimo 5x2x2 cm). Svaki komadić posolite i pobiberite. Uvaljajte najpre u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu. Pržite u tiganju dok sa svih strana ne porumeni. Ostavite da se malo ohladi. Svaki komad urolajte u kačkavalja. Ovako dobijenim komadima napunite baget.
Stavite beget u tepsiju i svaki od tri dela isecite na još 4 parčića. Parčići neka ostanu priljubjeni.
Pokrijete baget aluminijumskom folijom i pečete u rerni na 200 stepeni C 15-ak minuta.
Uklonite foliju.
Baget premažete smesom koju ste dobili od belog luka, maslinovog ulja, soli, bibera i začina (najbolje izgnječiti sve u avanu). Premazani hleb ostavite u rerni još 3-4 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар