Za dve osobe:
- 6 surimi štapića
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber
- dve kašike soka od limuna
- 30-ak grama jogurt butera
- čen belog luka
- oko 100 grama rukole
- 6 kriški crnog hleba
- kašika očišćenog semena bundeve
Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako.
Sitno iseckamo belu luk. Izgnječimo ga sa buterom. Razmažemo buter preko hleba. Na svaku krišku dodamo dosta rukole i začinimo sa malo limunovog soka. U tiganju na malo ulja kratko propržimo po dužini rasečene surimi štapiće. Posolimo, pobiberimo i začinimo limunovim sokom. Stavimo preko rukole. Dodamo malo očišćenog semena bundeve. Još koja kap maslinovog ulja.
Dopada mi se, ako su štapiči surimija originalni a tu bi moglo i amlo zelenih algi sa susamom :)
ОдговориИзбриши