среда, 27. март 2013.

Piletina sa kikirikijem 2


























Peanut Chicken. English translation at the  bottom of this page.

Mala improvizacija. Planirao sam kari od piletine, mlevenog kikirikija i kokosa. Naseckao sam piletinu na kockice i dodao joj sok od pola limuna i pola limete; malo sitno seckane zelene ljute papričice. Ostavio sam je da se marinira 1 sat. Onda sam se pomučio oko otvaranja kokosa samo da bih shvatio da se pokvario. Dakle, piletina bez kokosa, za dve osobe:

  • 350 grama pilećeg filea (Naseckan na kockice koje su 1 sat marinirane u soku od pola limuna, pola limete i sa malo ljute papričice.)
  • 3 kašike ulja od kikirikija
  • jedna crvena paprika - seckana na štapiće
  • jedna šargarepa - seckana na štapiće
  • čen belog luka - sitno seckan
  • dva mlada crna luka - zeleni deo seckan na komadiće oko 3cm
  • prstohvat samlevenog kima
  • prstohvat samlevenog korijandera
  • prstohvat bibera
  • po želji pola kašičice ljute aleve paprike
  • šaka kikirikija
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 kašika Vorčester sosa
  • 100 ml vode sa razmućenom punom kašičicom gustina


Vreme pripreme: 20 minuta.
Težina: lako.

Dobro zagrejte vok. Sipajte ulje. Ubacite piletinu i pržite je na jakoj vatri 6-7 minuta. Dodajte začine. Ubacite sve preostale sastojke. Pržite još 5 minuta. Dodajte soja sos i Vorčester. Dodajte kikiriki.  Pržite još 2 minuta. Sipajte vodu sa gustinom i isključite ringlu. Taman će da vri još par minuta da se napravi lep sos.


Peanut Chicken

Serves for two:

  • 350 grams of chicken fillet (Chopped into cubes, marinated 1 hour in the juice of half a lemon, half a lime and a bit of chopped hot peppers.)
  • 3 tablespoons peanut oil
  • one red paprika - chopped into sticks
  • one carrot - chopped into sticks
  • clove garlic - finely chopped
  • two spring onions - green part chopped into pieces about 3cm
  • pinch of minced caraway
  • pinch of minced coriander
  • pinch of pepper
  • handful of peanuts
  • 4 tablespoons soy sauce
  • 1 tablespoon Worcestershire sauce
  • 100 ml of water with a teaspoon full of cornstarch



Preparation time: 20 minutes.
Weight: easy.

Good heat the wok. Pour oil. Add chicken and cook on high heat 6-7 minutes. Add the spices. Add paprika, carrot, spring onion & garlic. Cook for another 5 minutes. Add the soy sauce and Worcestershire. Add peanuts. Cook for another 2 minutes. Pour in the water with cornstarch. Let it  boil for a few minutes to make a nice sauce.





















5 коментара:

  1. Ovo je odlično. Ne volim piletinu, pa nije za mene, ali mojima će se svidjeti, naročito zato što ima i kikirikija. Vidim da se radi o cuminu, ne o kimu, jer to su dva sasvim različita začina. Bilježim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори

    1. Hvala.

      Nije kumin, baš sam samleo kim. Loše sam preveo. Imam i kumin,samleven, sviđa mi se ali je vrlo jak, teži da dominira. Više volim kim.

      Inače ovo ti je super i sa svinjetinom. Moj omiljeni svinjski file.

      Избриши
  2. Obožavamo!!! Moj suprug slično jelo često pravi, ali bez piletine već sa brdo raznog povrća!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, gomila raznog povrća, kratko "isprepadana" u voku i onda malo začina, soja sos i gustin. Nema greške. Pozdrav za supruga.

      Избриши