недеља, 5. октобар 2014.

Piletina na bambusu


























Po osobi:

  • 150-200 grama pilećeg filea iseckanog na kockice
  • dve kašike konzerviranih bambusovih izdanaka
  • kašičica susamovog ulja
  • kašičica soja sosa
  • kašičica fiš sosa
  • kašičica soka od limete
  • malo bibera


Pirinač sa kokosom za četiri osobe:

  • šolja pirinča (oko 150ml)
  • konzerva kokosovog mleka oko 150 ml
  • šolja i po vode
  • malo soli i bibera


Vreme pripreme: oko 1 sat.
Težina: lako.

Piletinu i bambusove izdanke mariniramo u susamovom ulju, sojs sosu, fiš sosu i soku od limete. Recimo 1 sat u frižideru, ili preko noći. Nanižmo na ražnjiće. Ovi moji su od bambusa, tako sam i došao na ideju za ovu večeru. Ispečemo na gril tiganju. Po serviranju prelijemo sa još malo tamnog soja sosa.

Pirinač na tihoj vatri kuvamo u mešavini vode i kokosovog mleka, dok ne upije svu tekućinu.