Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

недеља, 25. март 2012.

Svinjske kremenadle & grilovane jabuke


























U manjoj šerpi, bez ulja, na tihoj vatri 5-6 minuta peći: kašičicu kima, kašičicu semenki korijandera, beli i crni biber u zrnu. Potom samleti. Izmešati sa kašičicom soli, kašičicom šećera i kašičicom čilija. Dobijenom smesom dobro utrljati kotlete. Preliti uljem od semenki grožđa i peći na vrelom gril tiganju, sa samo jednim okretanjem. Pred kraj pečenja dodati malo maslaca da se rastopi.

Na tiganju na kojem ste pekli meso, na rastopljenom maslacu, propržiti jabuke. Kad budu gotove preliti ih konjakom i zapaliti. Dodati malo soli, bibera, malo limunovog soka i cimet. 

U rerni ispeći krompir, oljušten i posoljen. Pred kraj pečenja dodati cele izgnječene čenove belog luka, majčinu dušicu i poprskati maslinovim uljem.


Možda se nekome dopadne i ova prezentacija dole:
http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/svinjski-kotleti-grilovane-jabuke.html