недеља, 25. март 2012.

Svinjske kremenadle & grilovane jabuke


























U manjoj šerpi, bez ulja, na tihoj vatri 5-6 minuta peći: kašičicu kima, kašičicu semenki korijandera, beli i crni biber u zrnu. Potom samleti. Izmešati sa kašičicom soli, kašičicom šećera i kašičicom čilija. Dobijenom smesom dobro utrljati kotlete. Preliti uljem od semenki grožđa i peći na vrelom gril tiganju, sa samo jednim okretanjem. Pred kraj pečenja dodati malo maslaca da se rastopi.

Na tiganju na kojem ste pekli meso, na rastopljenom maslacu, propržiti jabuke. Kad budu gotove preliti ih konjakom i zapaliti. Dodati malo soli, bibera, malo limunovog soka i cimet. 

U rerni ispeći krompir, oljušten i posoljen. Pred kraj pečenja dodati cele izgnječene čenove belog luka, majčinu dušicu i poprskati maslinovim uljem.


Možda se nekome dopadne i ova prezentacija dole:
http://blog-chef.blogspot.com/2013/02/svinjski-kotleti-grilovane-jabuke.html





Нема коментара:

Постави коментар