Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

понедељак, 01. октобар 2012.

Panirana mocarela






























Breaded mozzarella. English translation at the bottom of this page. 

Super predjelo za dve osobe:

  • mocarela - loptica od 125 grama (isečena na 3 parčeta)
  • 4-5 kašika brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • malo bibera
  • dobar prstohvat soli
  • 5-6 kašika prezle
  • jedno jaje
  • pola šolje mleka


Slatko-ljuti sos:

  • kašika meda
  • kašika Tabasko sosa (ili neki drugi čili sos)
  • malo soli i bibera
  • papričice su tu samo za dekoraciju (stigla jesen)




Vreme pripreme: oko 30 minuta (prži se svega 5 minuta).
Težina: srednje teško.

Na ovu ideju sam došao juče, kad sam spremao one kolutove od luka. Dkle: 1. Izmešati brašno, so, malo bibera i prašak za pecivo. U ovu smesu uvaljati komade mocarele, otresti višak brašna i odložiti. 2. U brašno sada dodati jaje i mleko, dobro izmutiti, pa ubaciti komade mocarele. 3. Sada idu u prezlu, pa u frižider na hlađenje oko 15-20 minuta. Zatim ponoviti 2. i 3. da se dobije deblji sloj oko komada mocarele i da od 125 grama napravite predjelo za dve osobe. Pržiti u dubokom ulju, po par minuta sa obe strane - da lepo porumeni.

Za slatko-ljuti sos samo dobro promešati pomenute sastojke.


Breaded mozzarella
Great appetizer for two people:

  • mozzarella - balls of 125 grams (cut into 3 pieces)
  • 4-5 tablespoons flour
  • teaspoon baking powder
  • some pepper
  • a good pinch of salt
  • 5-6 tablespoons bread crumbs
  • one egg
  • half a cup of milk



The sweet chili  sauce:

  • tablespoon of honey
  • tablespoon Tabasco sauce (or other chili sauce)
  • salt and pepper
  • peppers are just there for decoration
  •  




Preparation time: 30 minutes.
Weight: moderate.

Mix flour, salt, a little pepper and baking powder.  Roll pieces of mozzarella, in this mixture, shake off excess flour. Now add  milk and egg to the flour mixture, stir  well, then roll in pieces of mozzarella. Loose the excess liquid  and roll mozzarella pieces into the bread crumbs. Put into the fridge to cool for about 15-20 minutes. Then repeat the second and the third part to make a thicker   layer over mozzarella. Fry in hot oil, a couple of minutes on each side.

For the sweet chili sauce just mix the mentioned ingredients.