понедељак, 2. јул 2012.

Skuša 3





















Za dve osobe:


  • 4 manje skuše (sveže skuše)
  • 4 čena belog luka
  • veza svežeg peršuna
  • 4-5 kašika maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • dve kašike soka od limete


Za prilog - SALATA OD BORANIJE:


  • 300 grama skuvane boranije
  • dva čena belog luka
  • peršun
  • so i biber
  • dve kašike vinskog sirćeta
  • dve kašike maslinovog ulja


Skuše očistiti, posoliti i pobiberiti, napuniti krupnije seckanim belim lukom i peršunom, preliti maslinovim uljem, pa ispeći na teflonskom tiganju. Kada budu gotove preliti sokom od limete. Neko se može odlučiti i za koju kap vina, pred sam kraj pečenja.

Boraniju skuvati ranije. Izmešati sa peršunom, belim lukom, sirćetom i maslinovim uljem. Posoliti, pobiberiti. Ostaviti da se ohladi, pa poslužiti uz ribu.



Skuša sa slike poslužena je uz špricer. Od najjeftinijeg grčkog vina. Redzina - malo skuplja od vode. Led i kriške limete.

Vino ima izražene arome buđi i fenomenalan finiš - na bure. Prilično je kiselo. I da odlično je za špricer. I love it.