Za dve osobe:
- 4 manje skuše (sveže skuše)
- 4 čena belog luka
- veza svežeg peršuna
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- dve kašike soka od limete
Za prilog - SALATA OD BORANIJE:
- 300 grama skuvane boranije
- dva čena belog luka
- peršun
- so i biber
- dve kašike vinskog sirćeta
- dve kašike maslinovog ulja
Skuše očistiti, posoliti i pobiberiti, napuniti krupnije seckanim belim lukom i peršunom, preliti maslinovim uljem, pa ispeći na teflonskom tiganju. Kada budu gotove preliti sokom od limete. Neko se može odlučiti i za koju kap vina, pred sam kraj pečenja.
Boraniju skuvati ranije. Izmešati sa peršunom, belim lukom, sirćetom i maslinovim uljem. Posoliti, pobiberiti. Ostaviti da se ohladi, pa poslužiti uz ribu.
Skuša sa slike poslužena je uz špricer. Od najjeftinijeg grčkog vina. Redzina - malo skuplja od vode. Led i kriške limete.
Vino ima izražene arome buđi i fenomenalan finiš - na bure. Prilično je kiselo. I da odlično je za špricer. I love it.
Нема коментара:
Постави коментар