Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

субота, 15. септембар 2012.

Kanapei sa dimljenim lososom



























English translation is at the bottom. 

Potrebno:

  • 5 tankih kriški svežeg hleba (odseći koru; nisam imao u kući ali verovatno bi pun pogodak bio neki integralni hleb - sa semenkama i sl.)
  • polovina pakovanja dimljenog lososa (oko 100 grama)
  • jedna kašika rena
  • tri kašike krem sira
  • malo sitno seckanog svežeg peršuna
  • kašičica-dve limunovog soka
  • list komorača (može mirođija ili posebno fensi - pšenične klice...)
  • malo sveže samlevenog šarenog bibera (stavio sam plus dosta zelenog bibera i samlevenog jalapeno čilija)
  • malo morske soli


Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako.

Izmešamo krem sir, ren, limunov sok i peršun. Dodamo malo bibera pa nanesemo na hleb. Stavimo preko po parče lososa. Stavimo komorač. Biber. Morska so.

Ovaj recept sam pokupio sa pakovanja dimljenog lososa. 







Smoked salmon canapés


You'll need:

  • 5 thin slices of fresh bread 
  • half package of smoked salmon (about 100 grams)
  • one tablespoon grated horseradish
  • three tablespoons of cream cheese
  • tablespoon  finely chopped fresh parsley
  • teaspoon or two of lemon juice
  • fennel for decoration
  • fresh ground pepper 
  • minced jalapeno chili 
  • little bit of sea salt



Preparation time: 15 minutes.
Weight: easy.

Mixed cream cheese, horseradish, lemon juice and parsley. Add a little pepper and jalapeno, and applied onto the bread. Put over a piece of salmon. Put fennel. Pepper. Sea salt.