недеља, 26. октобар 2014.

Valdorf salata



























Za dve osobe:

  • jedna manja zelena jabuka iseckana na kockice
  • polovina manjeg korena celera iseckana na tanke prutiće (ili struk celera, tanko dijagonalno naseckan)
  • 10-ak zrna grožđa presečenih na polovine (uklonite deo sa semankama)
  • sok od pola limuna
  • šaka oraha kratko pečenih na suvom tiganju (da dobiju zlatnu boju, da budu hrskavi i aromatični); naseckajte ih grubo
  • 4-5 listova zelene salate


Dresing:

  • sok od pola limuna
  • so i biber po ukusu
  • 4 kašike grčkog jogurta (bolje nego majonez)


Vreme pripreme: 20-ak minuta.
Težina: lako.

Iseckano voće izmešajte i prelijte sokom od pola limuna. Servirajte preko listova zelene salate. Prelijete dresingom od jogurta, limunovog soka, soli i bibere. Preko svega stavite šaku grubo usitnjenih pečenih oraha. Poslužite uz lako belo vino.