Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

уторак, 07. август 2012.

Šampinjoni & pesto



























Potrebno:

  • pakovanje šampinjona
  • pesto, 2-3 kašike
  • kajmak, 2-3 kašike
  • maslac, 20-ak grama
  • so i biber po ukusuu
  • kašičica parmezana
  • prstohvat sveže samlevenog zelenog bibera


Vreme pripreme: 20-ak minuta.
Težina: lako.

Šampinjone očistiti - oprati (neki kažu da ih ne treba prati), odvojiti drške. Šešire odozgo  premazati maslacem, pa poređati u tepsiju (strana na kojoj je maslac - dole, a rupa - gore). Staviti malo maslaca i oko njih - za sos. Drške sitno iseckati, pomešati sa kajmakom. Dodati so i biber. Napuniti šešire. Dodati odozgo malo parmezana. Peći na 200 stepeni C, oko 15 minuta. Samo da omekšaju. Servirati u tanjir. Podliti sosom od maslaca iz tepsije. Staviti na svaku pečurku po malo pesta. Ukrasiti - začiniti zelenim biberom.


Pašteta od haringe


























Potrebno:

  • dve toplo dimljene haringe - očistiti od kostiju (meni su zaostale dve haringe, inače se pašteta može napraviti od bilo koje ribe od juče, ili od sardine iz konzerve)
  • glavica crnog luka
  • 200 grama majoneza (može onaj sa krastavcem ili tartar sos)
  • sok od pola limuna
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • jedno ili dva tvrdo kuvana jaja (može i ne mora, ja sam zaboravio)


Vreme pripreme: 10-ak minuta.
Težina: lako.


U blender (secka, čop-čop, il šta već...) stavite luk. Zzz... Stavite ribu. Zzz... Stavite jaja. Zzz... Pomešajte sve sastojke i to je to. Poslužite na tostu. Odozgo: sveže samleven zeleni biber, malo sušenog peršuna, malo sveže samlevenog zelenog (jalapeno) čilija i nekoliko nehajno ispuštenih kapi maslinovog ulja.