Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

четвртак, 29. март 2012.

Svinjetina sa ananasom



























Za dve osobe:

  • oko 300 grama svinjetine od buta - iseckana na kockice
  • jedna šargarepa - iseckana na kolutove
  • po polovina žute, crvene i zelene babure - iseckane na štapiće
  • 3-4 mlada crna luka - samo zeleni deo seckan na komadiće oko 2cm
  • 3-4 kolutova ananasa iz konzerve - seckanih na kockice

Za sos:
  • 50ml vode
  • kašičica meda
  • kašičica svežeg narendanog đumbira
  • jedan čen belog luka - sitno naseckan
  • kašičica ljute aleve paprike
  • prstohvat bibera
  • kašičica Tabasko sosa
  • kašičica sirćeta
  • 100-ak ml vode u kojoj je razmućena ravna kašičica gustina

Vreme pripreme: oko 1 sat (seckanje i prženje)
Težina: lako.



Spremiti: na kockice iseckanu svinjetinu, na krugove iseckanu šargarepu, na štapiće iseckanu crvenu, žutu i zlenu papriku; kockice ananasa i mladi luk (zeleni deo). Pržiti na jakoj vatri, u dubljem tiganju (wok), najpre svinjetinu, pa paprike i mladi luk (vlašac) i na kraju ananas. 

U činiji izmešati: malo vode, kašiku meda, kašičicu ljute aleve paprike i/ili nekog ljutog sosa (tabasko), narendan svež đumbir (ili sušen-samleven), sitno naseckan beli luk (ili u prahu), malo svetlog soja sosa, malo susamovog ulja, so, biber, kašičicu sirćeta. Probati. Ukus treba da bude jak, slan, sweet & chilli (sve odjednom). Preliti meso u tiganju. 

U 100-ak ml vode razmutiti ravnu kašičicu gustina (skroba) dodati u tiganj i kuvati par minuta dok sos ne bude odgovarajuće gustine.