петак, 23. март 2012.

Ćureći file 2


























Potrebno za 2 osobe:


  • komad ćurećeg belog mesa od oko 400 grama - isečen na 4 šnicle
  • so i biber po ukusu
  • tri kašike maslinovog ulja


Za dodatak:

  • oko 200 grama šampinjona - iseckanih na listiće
  • 50 grama maslaca
  • kašika maslinovog ulja
  • so i biber
  • dve kašike kisele pavlake
  • 50 ml neutralne pavlake
  • kašika parmezana
  • jedan čen belog luka - sitno seckan
  • brokoli, oko 200 grama - kratko prokuvan (5 minuta), ne treba ga pokrivati da zadrži lepu zelenu boju
  • prstohvat krupno samlevenog crvenog bibera


Vreme pripreme: 20 minuta.
Težina: lako!


Ćureće belo meso iseći na šnicle, izlupati kuvarskim čekićem, posoliti, pobiberiti, preliti uljem (mogu ovako da ostanu preko noći). Peći na vrelom gril tiganju, sa samo jednim okretanjem.


U posebnom tiganju na malo ulja i putera izdinstati šampinjone. Dodati so, biber, kiselu i neutralnu pavlaku i narendan kačkavalj i/ili parmezan. Za puniji ukus sosa dodati pola čena sitno seckanog belog luka i saft iz tiganja u kojem se peklo meso (u tiganj dodati pola šolje vode ili bujona, pa pustiti da provri i da se sav ostatak od pečenja odlepi sa dna). Ukrasiti sveže samlevenim crvenim biberom.

Нема коментара:

Постави коментар