Potrebno za 2 osobe:
- komad ćurećeg belog mesa od oko 400 grama - isečen na 4 šnicle
- so i biber po ukusu
- tri kašike maslinovog ulja
Za dodatak:
- oko 200 grama šampinjona - iseckanih na listiće
- 50 grama maslaca
- kašika maslinovog ulja
- so i biber
- dve kašike kisele pavlake
- 50 ml neutralne pavlake
- kašika parmezana
- jedan čen belog luka - sitno seckan
- brokoli, oko 200 grama - kratko prokuvan (5 minuta), ne treba ga pokrivati da zadrži lepu zelenu boju
- prstohvat krupno samlevenog crvenog bibera
Vreme pripreme: 20 minuta.
Težina: lako!
Ćureće belo meso iseći na šnicle, izlupati kuvarskim čekićem, posoliti, pobiberiti, preliti uljem (mogu ovako da ostanu preko noći). Peći na vrelom gril tiganju, sa samo jednim okretanjem.
U posebnom tiganju na malo ulja i putera izdinstati šampinjone. Dodati so, biber, kiselu i neutralnu pavlaku i narendan kačkavalj i/ili parmezan. Za puniji ukus sosa dodati pola čena sitno seckanog belog luka i saft iz tiganja u kojem se peklo meso (u tiganj dodati pola šolje vode ili bujona, pa pustiti da provri i da se sav ostatak od pečenja odlepi sa dna). Ukrasiti sveže samlevenim crvenim biberom.
Нема коментара:
Постави коментар