Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

уторак, 03. јул 2012.

Mango shrimps



























Ovaj tanjir bi trebao da bude dovoljan za dve osobe. Dakle, škampi sa mangom:


  • škampi 500 grama
  • mango - oko 300 grama - oljušten i naseckan na kockice
  • pančeta 100 grama
  • dva čena belog luka - krupnije seckana
  • dve-tri kašike belog vina
  • sok od pola limete (ili limuna)
  • malo seckanog svežeg peršuna i bosiljka
  • 4-5 kašika maslinovog ulja
  • so i biber


Vreme pripreme: 20 minuta
Težina: lako!

U teflonskom tiganju na maslinovom ulju pržiti škampe. Obzirom da uglavnom nalazimo smrznute - prethodno ih odmrznite i dobro iscedite. U svakom slučaju pustiće malo vode - prženje nek traje dok voda ne izvri, otprilike 15-ak minuta. Zatim dodamo ostale sastojke i pržimo još 5 minuta.


Mongo shrimps

This dish should be enough for two people:


  • shrimp 500 grams
  • mango - about 300 grams - peeled and chopped into cubes
  • 100 grams of pancetta
  • two cloves of garlic finally chopped 
  • two or three tablespoons of white wine
  • juice of half a lime (or lemon)
  • a little bit off chopped fresh parsley and basil
  • 4-5 tbsp olive oil
  • salt and pepper



Preparation time: 20 minutes
Weight: easy.

Put some olive oil in frying pan, to fry shrimp. About 10-15 minutes on medium heat. Then add the remaining ingredients and fry for another 5 minutes.