понедељак, 30. март 2015.

Tofu sa susamom



























Za dve osobe:

  • dvesta grama tofu sira
  • jedna šargarepa
  • manja tikvica
  • manji krastavac
  • grančica svaže nane
  • četiri kašike susama
  • dve kašike susamovog ulja
  • kašika soja sosa
  • kašika ljutog sosa (jellow habanero)
  • kašika maslinovog ulja
  • kašika limunovog soka
  • so i biber


Vreme pripreme: 30-ak minuta.
Težina: lako.

Tofu iseći na kriške. Dve po osobi. Uvaljati ih u susam i pržiti na susamovom ulju. Da porumene sa obe strane. Dodati i ostatak susama da se proprži. Povrće isaći na dugačke, tanke trake - "ljuštilicom". Poređati povrće po tanjiru. Posoliti i pobiberiti. Preko stavite ispržen tofu. Sada sva prelijete dresingom od soja sosa, ljutog sosa, maslinovog ulja i limuna. Na kraju pospete i viškom proprženog susama. Dodate i sveže listiće nane.

Нема коментара:

Постави коментар