Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

четвртак, 02. август 2012.

Girice


























Baked sardines. English translation at the bottom...

Potrebno:

  • jedna kesa smrznutih papalina (Girice ili srdele, kako god. A mogu i  domaće belice...)
  • 4-5 kašika maslinovog ulja
  • 3-4 kašike kukuruznog brašna (Obično koristim belo kukuruzno brašno. Ovaj put sam imao nešto bolje - belo kukuruzno brašno izmešano sa mlevenim bademom; ostalo od pastrmke sa bademom.)
  • jedna kašičica belog luka u prahu
  • so i biber (Videti šta piše na kesi, neke papaline su slane, i to prilično; ne mogu da se jedu ako se doda još malo soli.)
  • dve kašike kapra (Neobavezno. Kad imam - dodam.)
  • dve kašike na kockice seckanog sušenog paradajza (Lepo ali neobavezno; recimo ako mu ističe rok trajanja, pa da se ne baci.)
  • kašičica rendane kore od limuna
  • dve kašičice parmezana


Vreme pripeme: 20 minuta.
Težina: lako.

Ovo je recept koji sam pokupio sa kese papalina. Samo sam ga još pojednostavio papirom za pečenje. Papaline očistiti (rasporiti i očistiti to malo crevca što imaju), oprati, osušiti papirnim ubrusom i staviti u tepsiju, preko papira za pečenje. Posoliti i pobiberiti. Dodati beli luk u prahu. Preliti maslinovim uljem. Posuti kukuruznim brašnom. Peći 20-ak minuta na 200 stepeni C. 

Možete dodati ruzmarin ili na kolutove naseckane masline.

Ako se odlučite za parmezan, kapar ili sušeni paradajz; ili svež beli luk - možete ih staviti pred kraja pečenja. Poslednih 5 minuta (lako izgore). 

Preliv mi je klasičan - sok od limuna, malo vinskog sirćeta, malo maslinovog ulja, svež peršun, beli luk, so i biber.

Ovde se podrazumeva 'ladno pivo.




Baked sardines:


  • a bag of frozen  sardines, 500 grams 
  • 4-5 tablespoons of olive oil
  • 3-4 tbsp corn flour 
  • teaspoon of garlic powder
  • salt and pepper 
  • teaspoon grated lemon peel
  • two tablespoons of grated Parmesan cheese



Preparation time: 20 minutes.
Weight: easy.


Clean sardines, wash them, dried with a paper towel and place in a baking pan over baking paper. Season with salt and pepper. Add garlic powder. Sprinkle with olive oil. Sprinkle corn flour. Oven for 20 minutes at 200 degrees C.

Нема коментара:

Постави коментар