Ili dimljena ćuretina na podvarku. Kako god. Za 4-6 osoba:
- jedan veliki dimljeni ćureći batak (Ili dva, ili još bolje karabatak - nema onih sitnih, oštrih, duguljastih kostiju. Iseći na pogodne parčiće, recimo dva po osobi)
- kiseo kupus - ribanac, iz radnje, jedno pakovanje
- 1 ili 2 lovorova lista
- kašika-dve svinjske masti
- jedan struk praziluka, sitno naseckan
- malo začina (so i biljni začin verovatno neće trebati jer je ovaj kupovni kupus dosta slan, ali zato prstohvat bibera i aleve paprike - uvek)
- umesto priloga malo sveže rukole
Vreme pripreme: oko jedan i po sat.
Težina: srednje-teško.
U većoj šerpi, na svinjskoj masti, na tihoj vatri, dinstajte kupus i praziluk - jedno sat vremena. Možda će trebati malo vode ili tečnosti iz kese sa kupusom; čisto da ne zagori i da ne morate stalno da mešate, ali krajnji proizvod ne treba da ima mnogo tečnosti, samo da bude sočan. U međuvremenu dodajte lovorov list, malo bibera i aleve paprike. Zatim to sve prebacite u zemljanu posudu za pečenje u rerni. Poređajte odozgo komade ćuretine. Malo ih utisnite u kupus. Zapecite u rerni, 30 minuta na 200 stepeni C.
By Predrag Mladenović
old-chef
If you like turkey don't hesitate to taste it cooked with some sparkling wine:
ОдговориИзбришиhttp://operacionfartumbi.blogspot.com.es/2012/12/guisadet-de-gall-dindi-al-cava.html
Probali prelepo, preporucujemo.
ОдговориИзбриши