четвртак, 13. фебруар 2014.

Svinjski kare za doručak


























Ako se šlogiram biće to za vikend. Evo jednog laganog doručka. Podelite ga sa porodicom za vikend. Ili pojedite sve sami posle noćne smene. Potrebno:

  • komad svinjskog karea bez kosti, oko 300 grama (Ne preferiram ovaj deo jer je prilično suv i krt. Ali eto ostalo u frižideru. Isecite ga na tri parčeta debljine oko 2cm i onda ih kuhinjskim čekićem izlupajte na 1cm. Pobiberite, premažite maslinovim uljem. Neka stoje tako neko vreme. Ja sam ih ostavio preko noći.) 
  • tri kriške crnog hleba
  • tri jaja
  • malo maslaca
  • malu ulja
  • malo soli
  • sok od pomorandže i rotkvice


Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.

Trebaće vam teflonski tiganj. Rastopite 40 grama maslaca i na njemu kratko prepečete hleb. Po pet minuta sa obe strane. Samo da uhvati koricu i upije maslac. Izvadite na tanjir i posolite (možda malo ljute aleve). Sada na vreo tiganj bacite nauljane šnicle. Pečete po 7-8 minuta sa obe strane. Izvadite ih preko hleba i posolite. U tiganj dodate malo ulja i ispržite jaja. Ona idu preko šnicli. I to je to.