понедељак, 5. јануар 2015.

Krem čorba od čičoke i bundeve



























Za dve osobe:
  • 5-6 korena čičoke
  • komad bundeve (oko 100 grama)
  • pola glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • kašika integralnog brašna
  • dve kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • pola kašičice samlevenog kima
  • pola kašičice suve majčine dušice
  • oko 300 ml bujona (može se napraviti od kocke za supu – posne)
  • dve kašike pavlake za kuvanje (nije obavezno)


Vreme pripreme: 30-ak minuta.
Težina: lako.
Na maslinovom ulju kratko propržimo sitno seckan crni i beli luk. Dodamo oljuštenu i na kockice naseckanu čičoku i bundevu. Kratko propržimo. Dodamo so, biber, majčinu dušicu i kim. Zatim i kašiku brašna. Pržimo još pet minuta pa zalijemo bujonom. Neka krčka 20-ak minuta. Dobro umutite štapnim mikserom, po želji još malo začinite.