Za dve osobe:
- 5-6 korena čičoke
- komad bundeve (oko 100 grama)
- pola glavice crnog luka
- čen belog luka
- kašika integralnog brašna
- dve kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- pola kašičice samlevenog kima
- pola kašičice suve majčine dušice
- oko 300 ml bujona (može se napraviti od kocke za supu – posne)
- dve kašike pavlake za kuvanje (nije obavezno)
Vreme pripreme:
30-ak minuta.
Težina: lako.
Na maslinovom
ulju kratko propržimo sitno seckan crni i beli luk. Dodamo oljuštenu i na
kockice naseckanu čičoku i bundevu. Kratko propržimo. Dodamo so, biber, majčinu
dušicu i kim. Zatim i kašiku brašna. Pržimo još pet minuta pa zalijemo bujonom.
Neka krčka 20-ak minuta. Dobro umutite štapnim mikserom, po želji još malo
začinite.
Savršeno!
ОдговориИзбриши