Con esta receta participo en el Reto de Agosto de Cocineros de Mundo en Google+ en el apartado de Salado
http://cocinerosdelmundodegoogle.blogspot.com.es
Za dve osobe:
Za dve osobe:
- 300 grama pilećeg filea - iseckanog na kockice
- 100 grama šampinjona - iseckanih na listiće
- kašičica karija u prahu
- 1/2 ili cela kašičica samlevenog "jalapeno" čilija (Odgovara mi jer je zelene boje, neće mi izmeniti boju jela.)
- kašičica samlevene limunske trave (Već duže vreme imam sušenu limunsku travu. Otkrio sam da je pravi način da je iskoristim - mlevenje u blenderu. Blender je neko pre mene koristio za pravljenje šećera u prahu, pa je ostalo i malo od toga. Recimo pola kašičice šećera u prahu. Neću to pisati u receptu, ali mislim da je dobro došlo. Inače ovu, kako bi se reklo - citrsnu, svežinu limunske trave možete zameniti kašičicom narendanog svežeg đumbira i kašičicom soka od limete...)
- pola kašičice sveže samlevenog zelenog bibera bibera (Opet - slaže mi se boja.)
- 5 kapi soja sosa (Toliko mi je ostalo u bočici.)
- kašičica sveže nane - sitno seckane
- kašičica svežeg peršuna - sitno seckanog
- so
- kašičica gustina rastvorena u 100 ml vode
- malo ulja za prženje
Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.
U voku kratko pržite piletinu. Po malo, u dve tri ture, po 5 minuta, na jakoj vatri. Kratko pržite i šampinjone. Izmešajte šampinjone i piletinu u voku. Dodajte so, biber, kari, soja sos, čili i limunsku travu. Promešajte pa dodajte vodu sa gustinom. Neka krčka 5-10 minuta. Pred kraj dodajte svež peršun i svežu nanu.
Za isto, a sasvim drugačije jelo, na kraju dodajte 3-4 velike kašike gustog kokosovog mleka.
Chicken curry
Serves for two:
- 300 grams chicken fillet - cut into cubes
- 100 grams of mushrooms - chopped into slices
- teaspoon curry powder
- 1/2 or whole tbs of minced "jalapeno" chili (Works for me because it is green, it will not change the color of the food.)
- 1 tbs of ground dried lemongrass (Or use finaly chopped fresh one.)
- half a teaspoon of fresh ground pepper, green pepper
- 5 drops of soy sauce (So much I have left in the bottle.)
- teaspoon fresh mint - finely chopped
- teaspoon fresh parsley - finely chopped
- salt
- tbs of cornstarch dissolved in 100 ml of water
- a little oil for frying
Preparation time: 30 minutes.
Weight: easy.
Shortly fry chicken in the wok. In two or three tours, for 5 minutes on high heat. Briefly fry mushrooms. Mix mushrooms and chicken in the wok. Add salt, pepper, curry, soy sauce, chili and lemon grass. Stir and add water with a cornstarch. Let simmer for 5-10 minutes. Towards the end add fresh parsley and fresh mint.
Looks and sounds good, I might try this.
ОдговориИзбришиThank you very much Tony. Glad to see you on my blog.
ИзбришиI tend to combine the ingredients that i've got at home. Sometimes I make a good dish. Like this one :)
Pa dobro, nije baš samo ponekad... ima ovde što šta dobrog. :D
ОдговориИзбришиNova igrica na blogovskom nebu... voli narod da se igra... :)))
http://a-sada-olja-kuva.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju_9598.html
Poz Milane,dopada mi se tvoj blog .Eto ja da sam izdavac jabh te odmah kontaktirala da objavis knjigu;) Nego,zelela sam d ati poslajem mail s ajednim drugim pitanjem ali ga nigde ne vidim(tvoj mail?
ОдговориИзбриши