Za dve osobe:
- 2-3 svinjke šnicle (Pišem ono što sam ja koristio, može bilo koji komad svinjskog mesa.)
- malo piletine (Ja sam imao jedan karabatak i pola filea.)
- malo crvene i zelene parike naseckane na kockice (Tehnički nisu baš kockice, pre su kvadratići.)
- kašičica narendane kore od pomorandže
- kašičica narendane kore od limuna
- začini (Origano za svinjetinu. Kari, korijander i Jalapeno čili za piletinu. So, biber i maslinovo ulje preko svega.)
Vreme pripreme: oko 1 sat.
Težina: lako.
Meso naseckati na kockice. Posoliti i pobiberiti. Svinjetini sam dodao koru od pomorandže i origano. Piletinu sam začinio karijem, korijanderom i Jalapeno čilijem, i dodao joj koru od limuna. Sve sam prelio maslinovim uljem i ostavio u frižideru 30-ak minuta.
Onda sam napravio ražnjiće: svinjke sa crvenom paprikom a pileće sa zelenom. Može i obrnuto.
Peku se na gril tiganju dok sa svih strana ne porumene. Recimo da svaku od 4 strane pečete nekih 5-6 minuta.
Peku se na gril tiganju dok sa svih strana ne porumene. Recimo da svaku od 4 strane pečete nekih 5-6 minuta.
Dva krompira dobro oprana, izbockana viljuškom idu u mikrotalasnu 10 minuta na 500W. Onda se oljušti, iseče na deblje kolutove, prelije maslinovim uljem i zapače na gril tiganju. So i začini po želji.
Evo i jednog starijeg recepta. Svinjski suvlaki spreman na roštilju. Za 4 osobe potrebno:
- kilogram svinjskog mesa (od buta; uspešni su mi bili i od onog dela od kojeg se dobijaju kotleti; može i od vrata za ljubitelje masnijeg mesa) - seckano na sitnije, podjednake, komadiće
- kockice dimljene slanine - oko 200 grama (nije obavezno, šta više ne ide u suvlaki; ali ako neko voli...)
- so i biber po ukusu
- prstohvat origana
- imao sam u mlinu od nekog prethodnog recepta kim, korijander, crni i beli biber, pa sam samleo malo i od te kombinacije - na vrh kašičice
- sok od pola limuna
- narendana kora od limuna - 1 kašičica, samo površinski žuti deo (ono dublje je gorko)
- može se dodati i malo anisa
Za prilog:
- crveni luk isečen na kolutove
- malo kuvanog povrća
Vreme pripreme: oko 1 h.
Težina: srednje-teško.
Svinjsko meso, od buta (ko voli može i nešto masnije - možda od vrata), naseći na kockice. Posoliti. U činiju sa mesom dodati začine i limun, dobro promešati i ostaviti 10-ak minuta. Slaninu naseckati na četvrtaste listiće približno velike kao i kockice mesa. Nanizati na štapiće meso-slanina-meso... Ispeći na roštilju.
Svinjsko meso, od buta (ko voli može i nešto masnije - možda od vrata), naseći na kockice. Posoliti. U činiju sa mesom dodati začine i limun, dobro promešati i ostaviti 10-ak minuta. Slaninu naseckati na četvrtaste listiće približno velike kao i kockice mesa. Nanizati na štapiće meso-slanina-meso... Ispeći na roštilju.
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши