понедељак, 11. новембар 2013.

Omlet sa šampinjonima


























Bar jednom nedeljno nađem vremena za pravi doručak. Obično vikendom. Odmor od petodnevne burk-pecivo-četiri kafe rutine. Vrlo jednostavno:

  • pola pakovanja šampinjona iseckanih na listiće
  • jedan ili dva mlada crna luka
  • tri ili četiri jaja
  • malo pekorina, da se narenda odozgo (može parmezan ili ne mora ništa...)
  • ovde ima i malo feta sira sa origanom i maslinovim uljem
  • i malo suvog mesa, njega sam prvo pržio da ostane malo arome u tiganju
  • malo ulja za prženje
  • so i biber po ukusu

Vreme pripreme: 15 minuta.
Težina: lako.

Na teflonskom tiganju 5 minta pržim šampinjone. Dok ne omekšaju. Onda dodam mladi luk. Pržim još 5 minuta. Posolim i pobiberim. Umutim 3-4 jaja i sipam preko. Na teflonskom tiganju se neće lepiti i možete ih jednostavno pržiti 4-5 minuta uz mešanje drvenom kašikom. Ili smanjite temperaturu čim stavite jaja, sačekate 2-3 minuta da se zapeku odozdo. Malo ih pomerite ka sredini tiganja a pustite da prazninu popuni ono što se nije ispeklo. Sačekate još par minuta da se i to zapeče i onda okrenete ceo omlet kao palačinku.



Button mushrooms omlet:

  • half a package of mushrooms chopped into slices
  • one or two spring onions
  • three or four eggs
  • little bit of pecorino cheese
  • a bit of feta cheese with oregano and olive oil
  • few pieces of smoked meat
  • a little oil for frying
  • salt and pepper to taste


Preparation time: 15 minutes.
Weight: easy.

On teflon pan fry mushrooms for 5 minutes. Until soft. Then add the onions. Fry for another 5 minutes. Season with salt and pepper. Add 3-4 beaten eggs. Wait 4-5 minutes and turn it over like a pancake.