Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

субота, 02. јун 2012.

Pileći batak u kari sosu




























Za dve osobe potrebno:


  • dva pileća bataka, odvojena od kosti
  • 2-3 kašike ulja
  • so, biber i biljni začin po ukusu

Za kari sos:
  • 20-ak grama maslaca
  • kašičica karija (curry powder - žuti prašak; ovaj koji sam koristio je malo bajat, inače bi boja sosa trebala da bude malo lepša - žuta)
  • 50 ml pilećeg bujona
  • kašičica gustina razmućena u 150 ml vode (sos će biti ukusniji ako i ovde umesto vode koristite pileći bujon - od prethodno skuvane piletine i povrća, ili ga napravite od pola kockice za supu i malo vrele vode)

Vreme pripreme: 20-ak minuta.
Težina pripreme: srednje-teško.


Pileći batak odvojiti od kosti. So, biber, malo biljnog začina. Ulje. Dobro nauljane ispeći u  teflonskom tiganju. 

Kad završite sa batacima, izvadite ih iz tiganja a u isti dodajte malo maslaca i kašičicu karija. Zatim nasuti 50-ak ml pilećeg bujona, pustiti da kratko vri kako bi se ono malo "slatko" što je ostalo  na dnu tiganja posle pečenja bataka odlepio sa dna. Malo pomozite drvenom kašikom. Zatim dodati oko 150 ml pilećeg bujona, sa razmućenom kašičicom gustina. Posoliti, pobiberiti i pustiti da uvri do željene gustine sosa.