субота, 2. јун 2012.

Piletina u kari sosu





























Za dve osobe potrebno:


  • 300 grama pilećeg filea
  • 2-3 kašike ulja
  • so, biber i biljni začin po ukusu

Za kari sos:
  • 20-ak grama maslaca
  • 2 kašičice karija (krupnije mlevenih sastojaka)
  • so i biber po ukusu
  • kašičica gustina razmućena u 100 ml vode (još bolje pilećeg bujona)

Vreme pripreme: 30-ak minuta.





Pileći file iseckati na kockice. So, biber, malo biljnog začina. Nanizati na ražnjić. Premazati sa malu ulja. Peći na tiganju 15-20 minuta. Da porumene sa svih strana . 

Kad završite sa ražnjićima izvadite ih iz tiganja a u isti dodajte malo maslaca. Na rastopljenom maslacu 2 minuta pržite 2 kašičice karija. Zatim dodati oko 150 ml pilećeg bujona, sa razmućenom kašičicom gustina. Posoliti, pobiberiti. Dobro mešajte dok sos lagano uvri do željene gustine. 


Poslužite uz pirinač u kiji ste pred kraj kuvanja dodali šaku suvog grožđa.