Za dve porcije:
- 6 korena čičoke
- jedno žumance
- tri-četiri kašike integralnog brašna
- so i biber po ukusu
- dve kašike masinovog ulja
- dve kašike pavlake za kuvanja
- 20-ak grama plavog sira
Vreme pripreme: oko 1h.
Težina: lako.
Oljuštite i skuvajte čičoku. Kuvajte je 15-ak minuta. Dobro je osušite i izgnječite. Kao kad pravite pire od krompira. Dodajte žumanac, so, biber i brašno. Umesite fino, elestično testo. Podelite testo na dva dela i razvite ga u valjke debele manje od 1 cm. Secite komade dugačke oko 2cm. Ubacite u kipuću vodi i kuvajte par minuta, dok ne isplivaju na površinu. Ocedite i dodajte dve kašike maslinovog ulja. Da se ne slepe.
U pogodnoj posudi zagrejte pavlaku, u njoj rastopite plavi sir. Prelijete preko njoki.
Baš interesantno!
ОдговориИзбриши