четвртак, 2. август 2012.

Pica sa crnim lukom i ovčijim sirom


























Potrebno:

  • testo za picu, kao kod pice sa sardinama i inćunima
  • dve glavice crnog luka srednje veličine
  • komad domaćeg ovčeg sira 50-100 grama
  • komad ovčeg kačkavalja 50-100 grama (Pecorino)
  • 6-7 kašika maslinovog ulja
  • prstohvat origana
  • prstohvat sveže samlevenog zelenog bibera


Vreme pripreme: 20 minuta.
Težina: lako.

Crni luk iseći na kolutove, pa ih kratko propržiti na maslinovom ulju - dok ne postanu staklasto providni. Razviti testo u krug. Staviti ga u tepsiju, pa odozgo najpre naneti luk i maslinovu ulje, zatim narendati sireve. Posoliti, pobiberiti i dodati malo origana. Peći 15-20 minuta na 270 stepeni C.


Sheep cheese and onion pizza

You will need:



Preparation time: 3h (with pizza dough).
Weight: tricky (think of the dough).

When you make the dough, flatten it to a thickness of 5mm with a thicker rim. Put all the ingredients in the middle and bake 15 minutes at 270 degrees Celsius.


2 коментара:

  1. Una pizza exquisita. Me encanta, una de mis preferidas, seguro que con el queso de oveja, está riquísima.
    Muchas gracias por visitar mi blog.
    Un saludo.
    El tiempo a bocados
    http://eltiempoabocados.blogspot.com.es/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gracias. I have few more interesting pizza recipes.Hawaiian pizza, with pineapples. One with apples and Gorgonzola and one with pork fat...

      Избриши